ADHD en relatieproblemen

ADHD en relatieproblemen

ADHD en relatieproblemen. Een relatie met iemand met ADHD is nooit saai. Het begin van een relatie is spannend, overweldigend en magisch. Je kunt niet wachten om alles over elkaar te weten te komen en zoveel mogelijk tijd samen door te brengen. Maar wanneer één of beide partners last hebben van ADHD kan dat op termijn ook invloed hebben op de relatie, omdat jullie beiden anders reageren op gebeurtenissen en het dagelijks leven, waardoor jullie elkaar soms moeilijk begrijpen of het lastig vinden om met elkaar om te gaan.

Als je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een relatietherapeut met ervaring met ADHD naar te kijken. Relatietherapie kan jullie helpen om met andere ogen naar jullie relatieproblemen of conflicten te gaan kijken.

Wanneer relatietherapie bij ADHD en relatieproblemen?

Degene die het dichtst bij je staat kan ook pijn en verdriet veroorzaken. Het kan gebeuren dat jullie binnen de relatie vastlopen in negatieve patronen. Wanneer de stress oploopt wordt het steeds moeilijker om elkaar objectief te aanschouwen en te begrijpen. Reacties komen voort vanuit pijn en bijbehorende emotie. Onderliggende verlangens en behoeftes worden hierdoor niet goed geuit.

Hulp van een relatietherapeut kan zinvol zijn wanneer je je herkent in één of meerdere punten:

  • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
  • Jouw partner ervaart ook last van de relatieproblemen
  • Je hebt een diagnose ADHD of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
  • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
  • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
  • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen
  • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen

Kenmerken ADHD bij volwassenen

ADHD staat voor attention deficit and hyperactivity disorder, ofwel aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis. Je kunt hier meer lezen over de kenmerken van ADHD bij volwassenen.

Wat doet relatietherapie bij relatieproblemen en ADHD?

Relatietherapie bij ADHD bij Bzonder heeft als uitgangspunt om het begrip en de emotionele verbondenheid  tussen jou en je partner te herstellen en/of te versterken. Daarbij houden we rekening met de bijzonderheden die in jullie relatie kan spelen door de ADHD. Het uiteindelijke doel is dat je allebei jezelf kunnen zijn, beter met elkaar leert communiceren en vanuit je eigen waarden de verbinding met de ander vindt. Jullie zullen uiteindelijk sterker in de relatie staan.

Wil je meer weten over relatietherapie bij ADHD?

Je kan hier contact met ons opnemen of Whatsapp met ons.

Whatsapp met ons

 

Mogelijk ook interessant voor jou:

Relatieproblemen bij ADD

Loopbaanadvies bij autisme

Een relatie met een partner met ADHD

 

Bzonder! helpt je ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.